[O2] 1.2TSI - prośba o analizę nagrania pracy silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pabi18
    Classic
    • 2012
    • 20

Zamieszczone przez mati160
    Dzieki, co do bólu cóż dziewczynie można wiele odmówić lub wytłumaczyć ewentualnie zmienić na bardziej wyrozumiałą a z matką jest inaczej wiec jeśli nie zgodzą sie na kolejny przewrót z autem to może w przyszłym roku wystartuje wielka rozsprzedaż.
    Póki co jestem na wymówieniu z pracy i przed poważną operacją a co będzie dalej sie zobaczy, moze auto będzie szukało nowego domu, czas pokaże
    właśnie o mamie mówię :wink: Przede wszystkim powrotu do zdrowia, bo to najważniejsze a z autami się jakoś ułoży. Głowa do góry
  • kytutr
    Rider
    • 2011
    • 327

Czołem!

Jako że moja O2 przejechała już 28500 kilometrów zacząłem zwracać baczniejszą uwagę na pracę silnika pod kątem potencjalnych problemów z rozrządem. Szczególnie, że Mikołaj przyniósł do domu nowy sprzęt do nagrywania i można było w związku z tym urządzić Oktawce sesję nagraniową.

Pofatygowałem się dzisiaj z urządzeniem nagrywającym do garażu, nastawiłem sprzęt jak trzeba, podniosłem klapę i odpaliłem auto (po 2 dniach postoju w temperaturze trochę powyżej zera). Nagranie jest dostępne tutaj:

Pytanie do ludzi otrzaskanych z silnikami 1.2TSI i 1.4TSI (szczególnie tych, którzy mieli problemy z rozrządem): czy odgłosy płynące z motoru powinny mnie zaniepokoić? I czy mam już pofatygować się z autem do serwisu?

Dodam tylko, że rozgrzany slinik (sprawdziłem 2 dni podczas postoju na trasie Kraków-Praga brzmi podobnie).
    korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• tomkr82
      Drive
      • 2009
      • 52

Dla mnie to normalny prawidłowy rozruch.
      Toma

Komentarz

• LUKI
        RS
        • 2005
        • 5776

kytutr, bez stresu

wiem, bo miałem spierdolony nastawnik, łańcuch i napinacz :!:

btw
        ale dla pewności musiałbym się przejechać Twoją O2
        kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• Wojtas_Poznań
          RS
          • 2010
          • 2822

IMO brzmi normalnie.... :idea: no ale mi to już nie raz słoń deptał po uszach, więc poprawkę jakąś trzeba na to wziąć :wink:
          SPOT Poznań:
          .....
          ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• kytutr
            Rider
            • 2011
            • 327

No to jestem uspokojony, ale cały czas otwarty na dalsze opinie (nawet takie, że miałem raczej kupić Octę z silnikiem 1.4 80KM) :-)
            korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

Pracuję...